I går var der lidt ballade på nettet de sædvanlige steder fordi en video viste, at man ved at bruge alle sine kræfter kunne bøje en iPhone 6 Plus. Der var endda nogle rapporter om at iPhone 6 Plus blevet bøjet mens folk havde haft dem i lommen.

Idag gælder det så den almindelige iPhone 6 samt flere andre telefoner. Kritikerne af iPhone 6's udstikkende kameraring, bør advares mod Nokia-mobilen i videoen.

Som det ses i videoen, er det stort set umuligt at bøje iPhone 6 med de bare næver. Der kommer måske en lille bule eller skærmen løsner sig lidt, men ikke noget der er værd at beklage sig over - man skal jo ikke gå rundt og udsætte sin iPhone for den slags kræfter. I praksis er der altså overhovedet ingen problemer med at iPhone 6 skulle være specielt udsat for at blive bøjet sammenlignet med andre tilsvarende telefoner.

Som vi så igår kunne man bøje Plus-modellen ved brug af alle sine kræfter, men igen: Hvor tit udsætter man sin iPhone for den slags? Forklaringen på at iPhone 6 Plus kan bøjes mens iPhone 6 ikke kan, skal findes i vægtstangsprincippet for kraftoverførsel. Det er af samme årsag, man kan bøje en lang jernstang, mens man ikke kan bøje en kort jernstang af samme tykkelse. Jo længere væk fra centrum af stangen man kan påføre sin kraft, desto nemmere blive det at bøje stangen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.