Ifølge Macnotes.de kommer den kommende iPad 2 til salg i USA i første halvdel af april; enten lørdag d. 2. eller lørdag d. 9. Det vil sige et år efter at den nuværende iPad blev sat til salg. Mere interessant er det, at iPad 2 vil få det samme frigivelsesmønster som vi så med den første. Det vil sige, at den kun bliver solgt i USA i starten - helt op til tre måneder, indtil flere lande kommer til i juli. Historien melder dog ikke noget om, om salget så vil ske i alle lande, eller om vi lige som sidste gang kommer til at vente betydeligt længere her i Danmark. Man kunne dog frygte det sidste.

Ud over at begrænse antallet af ande i starten skulle Apple efter sigende også i de første seks måneder udelukkende sælge iPads fra egne butikker, mens de eksterne forhandlere pænt må vente til oktober. Forklaringer er at Apple regner med selv at kunne sælge samtlige iPads, og derfor naturligt ikke vil mindske avancen, ved at lade slaget ske gennem andre forhandlere. Det hele står og falder med, i hvor høj grad produktionen kan følge med efterspørgslen. Kan den ikke det, begrænser Apple salget til USA og egne butikker.

Man kunne så spørge sig selv, hvorfor Apple ikke bare får produceret nogle flere enheder, så alle kan få på samme tid. Den slags er dog nemme sagt en gjort, når det er millioner af enheder vi snakker om. En hvis forøgelse i produktionen kan man altid lave, men når vi taler et helt nyt produkt, hvor efterspørgslen måske stiger flere hundrede procent fra år til år, er det slet ikke trivielt. Mon ikke Apple gør alt hvad de overhovedet kan, for at producere nok, de tjener jo deres penge på at få langet nogle enheder over disken? Jeg sætter i hvert fald mit lid til, at produktionen i løber af de sidste halve år og det næste, vil være steget så meget, at vi ikke skal vente lige så lang tid på iPad 2, som vi gjorde på den nuværende iPad.

Lad også dette være en opfordring til alle dem, der venter på en iPad 2 om ikke at holde vejret. Har i brug for en iPad, så køb den nu, så i kan få glæde af den med det samme.