I går aftes dansk tid præsenterede Apple iOS 9. Samtidig blev den første beta frigivet til registrerede udviklere. Jeg har installeret iOS 9 og her er et udpluk af nogle af de nye ting, jeg er stødt på og som Apple ikke omtalte i deres gennemgang.

Blandt de store nyheder, som Apple fortalte om i detaljer, er en ny Nyheds-app og en mere intelligent Siri.

Nye apps i iOS 9

iCloud Drive har fået sin egen app, der kan slås til eller fra under Indstillinger. Via denne nye app, kan man få adgang til ens filer i iCloud Drive.

"Find mine venner" og "Find min iPhone" er nu som standard inkluderet i iOS 9, hvor man før selv skulle hente dem i App Store.

Nyheder i Meddelelsescenter i iOS 9

Man kan nu tilføje "Find mine venner" til meddelelsescenter, så man har en hurtig oversigt over hvor de er.

Det er nu muligt at gruppere notifikationer efter app i stedet for efter tidspunkt og dato som er standard.

Nye batterisparefunktioner i iOS 9

Diverse optimeringer giver ifølge Apple 1 times længere batteritid med iOS 9. En nye batterispare-mode giver yderligere tre timers ekstra batteritid. Man vil blive mindet om at slå funktionen til, når man når 20% og 10% på batteriet. Har man slået funktionen til, vil der blive slukket for baggrundsaktivitet samt flere af de grafiske effekter, der tærer mest på batteriet. Der er i princippet ikke noget i vejen for, at man har slået det til hele tiden.

Et af de nye ting er, at hvis man har sin iPhone liggende, så skærmen ikke er synlig - eksempelvis fordi den ligger med skærmen nedad på et bord eller et i et lukket cover - vil skærmen forblive slukket, selvom man modtager en ny notifikation. Tidligere tændte skærmen altid. Den nye funktion sparer strøm.

I Indstillinger er der kommet et nyt punkt, der alene handler om batteriet. Her kan man se en detaljeret oversigt over batteriforbruget samt slå batterisparefunktionen til.

Diverse nyheder i OS 9

Nye muligheder for videooptagelse: 720p @ 30 fps, 1.080p @ 30 fps og 1.080 @ 60 fps for standard videooptagelse samt 720p @ 120 fps og 720p @ 240 fps for slow-motion-optagelse.

Kodeord er nu som standard sat til 6 cifre, hvor det før var 4 cifre. Man kan stadig skifte til 4 cifre, hvis man ønsker det.

Kontakter bliver ikke længere vist i app-skifteren, men fra den nye Proaktive-menu, der kommer frem, når man swiper helt til venstre på hjemmeskærmen.

Den fysiske mute-knap på iPhonen kan nu konfigures til i stedet at være rotationslås. Dette har hidtil været forbeholdt iPaden.

Dette var bare et lille udpluk. iOS 9 indeholder hundredevis at større og mindre ændringer. Suppler gerne med flere ændringer, du er faldet over, ved at lægge en kommentar.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.