I flere måneder op til præsentationen af Apples nye iPhone X uden hjem-knap var der spekulationer om at Apple ville bygge fingeraftrykslæseren ind i selve skærmen. Det skete som bekendt ikke - i stedet har Apple valgt at satse på ansigtsgenkendelse og droppet fingeraftrykslæseren helt.

Som sædvanlig når der er rygter om en ny Apple-funktion går Android-produenterne i offensiven. De lancerer noget der minder om det Apple forventes at gøre. Når Apple så er klar kan producenterne (og Android-tilhængerne) sige at det har de haft i lang tid og at Apple som sædvanlig ikke kan finde ud af noget. Det sker stort set hver gang. At Apple så ofte lancerer noget der fungerer meget mere gennemarbejdet og fungerer bedre er en anden sag.

Apple har aldrig arbejdet på Touch ID i skærmen

Lige i tilfældet med fingeraftrykslæser i skærmen var det også en af de ting Android-producenterne gik i gang med at implementere da rygterne begyndte at buldre. Om der rent faktisk er kommet en enhed på markedet med funktionen ved jeg ikke. Det er nemlig en ret kompliceret affære - hvilket også er blevet nævnt som grunden til at Apple droppede ideen igen. Flere analytikere tvivler dog på at Apple nogensinde har arbejdet på det. De mener at Apple i mindst et år har arbejdet udelukkende på ansigtsgenkendelse. I den forbindelse er det jo fint med et (lækket) rygte om fingeraftrykslæser i skærmen for at holde alle kopifirmaerne til ilde det forkerte sted. Måske har Apple endda med vilje lækket rygter om Touch ID i skærmen for at lægge røgslør ud over de rigtige planer.

Pointen her er at Androind-producenterne gik i gang med udviklingen for at være på forkant med Apples forventede lancering, men endte med det stik modsatte. Mens de arbejdere på en mindre opdatering af en eksisterende teknologi, var Apple i gang med en helt ny teknologi.

to et havet år bagud

Nu skete der jo nemlig det, at Apple ikke diskede op med Touch ID i skærmen men valgte ansigtsgenkendelse i stedet. Det har nu fået Android-producenterne til at sadle om. Det mener analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI securities. Nu forsøger de i stedet at lave et 3D-baseret system til ansigtsgenkendelse ala det Apple tilbyder. Ifølge Kuo er antallet af forespørgsler til de firmaer der producerer 3D-teknologi til ansigtsgenkendelse mere end tredoblet siden Apple præsenterede iPhone X.

Den teknologi Android-producenterne typisk bruger kommer fra en række forskellige producenter med Qualcomm & Himax som den bedste. Ifølge Kuo er den dog langt bag efter. Så langt at Kuo mener at det vil tage op mod to et halvt år før Android-producenterne er på omgangshøjde med Apple.

Dermed ikke sagt at der ikke allerede findes Android-mobiler med ansigtsgenkendelse. Det gør der. Samsung bruger det eksempelvis. Det er bare en meget ringere teknologi end den Apple lancerer i iPhone X. Så endnu engang bliver Apples nyskabende teknologi mødt med et "det har vi haft længe". Og fred være med det. Så længe Samsungs kunder er glade for det de får, og vi er glade for det vi får er alt jo godt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.