Et Apple-patent omhandlende mulighederne med Apples fingeraftrykslæser, Touch ID, er blevet offentliggjort. Patentet er på 610 sider og indeholder 464 claims, det vil sige påstande som Apple mener at være patenterbare. Patentet er dateret 20. maj 2013.

Af patentet fremgår det, at Apple har massive planer for Touch ID - eller i hvert fald har tænkt grundigt over, hvor alsidigt sensoren kan bruges.

En af mulighederne er, at man kan bruge sensoren til at navigere i en menu eller et kort med. Det kan man gøre ved at bevæge eller dreje fingeren, mens man holder den på sensoren, og dermed styre, hvad der sker på skærmen. Det kunne være at man panorerer et billede eller scroller en hjemmeside, ved at flytte fingeren hen over sensoren. Det kunne også være, at en bestemt bevægelse aktiverer multitaskmenuen eller andre ting. Apple overvejer også muligheden af at kunne måle hvor hårdt man trykker. I kombination med hvor lang tid man gør det, kan det også bruges til at styre forskellige ting.

En af ideerne er altså, at man med den samme ene knap kan aktivere eller styre en lang række forskellige ting, bare ved at variere trykket, hvilken finger man bruger, længden af trykket etc. Det vil med et løse de udfordringer Apple haft haft siden dag et; at iPhonen kun har en enkelt regulær knap at gøre godt med.

Patentet kommer også ind på muligheden for at indbygge Touch ID direkte i skærmen, så man kan bruge et hvilket som helst sted på skærmen til fingeraftryksgenkendelsen. Det kunne for eksempel bruges til, at man kun kan åbne Mail-appen, hvis fingeraftrykket, når man trykker på ikonet, matcher et godkendt fingeraftryk. Det vil øge sikkerheden betydeligt, selv hvis folk skulle være kommet fordi låseskærmen. Man vil ganske enkelt kunne definere at visse knapper på skærmen kun kan bruges med et godkendt fingeraftryk. Oplagte steder er ved køb i App Store, ændringer af sikkerhedsindstillinger etc.

En sidste ting vi vil nævne er, at Apple også kommer ind på muligheden for at bruge Touch ID til at give adgang til forskellige brugerprofiler på samme iPhone (eller måske mere relevant iPad).

Det enormt detaljerede patent er en tydelig indikation på, at Apple mener, at Touch ID bliver det helt store, og at den juvel skal beskyttes godt og grundigt med konkurrenternes efterligninger. Vi kan kun glæde os til at se, hvad Apple har i posen fremover.

Hele det omfattende patent, kan læses her: patentscope.wipo.int/search/en/WO2013173838

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.