Nick Hayek, der er direktør for urproducenten Swatch, mener at et Apple iWatch vil blive et flop, skriver Bloomberg. "Personligt tror jeg ikke på, at det er den næste revolution", udtalte Hayek på en pressekonference i Tyskland. "At erstatte en iPhone med en interaktiv terminal om håndleddet er vanskeligt. Du kan ikke have en enorm skærm." Hayek fortalte også, at folk køber ure som en modeting og for at skille sig ud og sende et bestemt signal, noget der er vanskeligt iPhonens popularitet taget i betragtning.

Svanesangen lyeder bekendt

Hvis vi et kort øjeblik ser bort fra at Hayek har misforstået noget, et iWatch skal ikke erstatte en iPhone, men være et supplement, så lyder hans svanesang en kende bekendt.

"Vi har forsket og kæmpet i et par år for at regne ud, hvordan man laver en anstændig telefon. Computer-folk kan ikke bare uden videre finde ud af det samme. De kan ikke bare komme ind fra sidelinjen", udtale Ed Colligan i november 2006. En slet skjult hentydning til at det at lave mobile enheder, var noget ganske andet, og mere avanceret end at lave computere. Colligan var direktør for milliardforretningen Palm, der lavede håndholdte computere (de såkaldte PDA'er), der var totalt dominerende på markedet.

Få uger senere gik en af disse såkaldte computerfolk på scenen i Moscone Center i San Francisco under MacWorld-messen. Vi kender manden som Steve Jobs. Med sig havde han en telefon, og resten er historie. Jobs gjorde præcis hvad direktøren for det markedsledende firma sagde, han ikke kunne. Få år senere eksisterer Palm ikke længere. Nokia, der havde nogenlunde samme opfattelse, kæmper en desperat kamp for overlevelse og BlackBerry står med det ene ben i graven.

At være på forkant med konkurrenterne ville nok være en bedre ide

Så galt går det næppe for Swatch, men alle tegn viser, at innovation netop kommer udefra. Fra folk der ikke er bundet af gamle dogmer og "sådan gør vi her"-mentalitet. En sovende branche kan ikke undgå at blive taget på sengen. I den grad at foragte hvad Apple har at byde ind med virker uklogt. At være på forkant med konkurrenterne ville nok være en bedre ide. Det gælder for Swatch, som det gælder for alle andre.

Når det er sagt, er der ingen konkrete beviser på, at Apple rent faktisk er på vej med noget som helst, der minder om et iWatch. Men rygterne florerer nærmest på daglig basis, og der går næppe røg af et bål, med mindre det brænder.

Scroll ned for at se kommentarer