Filmselskabet Universal meddeler at deres kommende film, vil kunne ses på nettet samme dag som de får biografpremiere. Det kan ske via iTunes Store, Amazon eller andre tjenester.

Prisen bliver i USA $20. Dette er noget dyrere end en normal biografbillet i USA, men til gengæld kan hele familien jo se filmen sammen, så på den måde bliver det billigere end en biograftur, som jo under alle omstændigheder ikke er en mulighed for tiden på grund af Corona-udbruddet.

Og det er netop Coronaen der er årsag til det forholdsvist drastiske skridt fra Universals side. I mange lande er biograferne helt lukket, mens det andre steder handlere om at der er færre kunder. Så for at få filmen ud til kunderne, sker det nu vi de netbaserede film-tjenester.

Nye film som The Invisible Man, The Hunt og Emma, der allerede har haft premiere, skulle blive tilgængelige fra i dag, fredag. Endnu nyere film vil blive tilgængelig på premieredagen. Det er dog ikke samtlige nye film i 2020, der vil falde ind under dette. Nogle film vil blive udskudt til senere. Det er endnu ikke beslutte hvor lang en periode Universal vil gøre dette eller hvilke enkelttitler, det bliver muligt for.

Hvad priserne bliver i Danmark, er uvist.