Sidste år tjente en driftig teenager, Lam, omkring 700.000 kr på et par måneder ved at sælge kits, så man kunne få en hvid iPhone 4. Lidt for driftig viser det sig nu. Apple har nemlig sagsøgt den unge mand og på grund af hans lave alder også hans forældre. Det har nemlig vist sig, at de hvide iPhone 4-dele han solgte, blev stjålet på Apples fabrikker i Kina. Apples anklager lyder på varemærkekrænkelse og bedrageri. Apple har dog sammen med søgsmålet bedt om en frivillig afvisning af søgsmålet. Det tyder altså på, at der er indgået forlig i sagen, der altså ikke skal for en dommer.

Apple kræver at Lam ikke sælger mere, at han får beslaglagt sit overskud, og af Apple får dækket sine omkostninger i forbindelse med sagen, samt en yderligere bod. Men da sagen er trukket tilbage, og der altså formodentligt er indgået forlig, er det uklart, hvor meget Lam har måtte af med.

Sagsøgte viste godt, at hans varer var problematiske

I søgsmålet står der: "Den sagsøgte, Lam, har forsætligt og uden tilladelse anvendt Apples varemærker i forbindelse med salget af hans "Hvide iPhone 4 ombygningssæt", som blandt andet omfattede en hvid front og bagside med Apples logo og iPhone-varemærker, som bruges i forbindelse med markedsføring og salg af Apples velkendte iPhone 4. Sagsøgte har til enhver tid vidst, at Apple aldrig har godkendt salget af hvide dele til sin iPhone 4, og at han fik disse paneler fra kilder, som ikke var godkendt af Apple eller nogen af ​​dets leverandører til at sælge dem."

Et af de springende punkter i sagen er dokumentation der beviser, at Lam har været i kontakt med folk i Kina, der fortæller ham, at der var store problemer med at få dele gennem tolden i Hong Kong på grund af problemer med varemærke-overtrædelser. Lam har altså godt vist, at det ikke var helt fint i kanten det han foretog sig.

Apple-modstandere op ad stolen

Sagen har selvfølgelig fået Apples modstandere op ad stolene, som et eksempel på Apple grådighed. De mener at fordi man er teeneger skal man ikke straffes for at sælge hælervarer for egen vindings skyld - i hvert fald ikke så længe det er Apple, man snyder. Men problemet er jo blandt andet, at delene stammer fra Apples egen produktion. Havde der været tale om tredieparts dele, havde der formodentligt ikke været nær så meget ballade. I hvert fald findes der en hel del andre tilbud til folk, der ønsker at udskifte bagsiden af deres iPhone 4 med en i anden farve, en i metal eller sågar en der er gennemsigtig. At han har tjent 700.000 kr gør heller ikke hans sag bedre. Havde han solgt lidt til vennerne, var der sikkert ingen der havde løftet en øjenbryn. Civile retssager handler jo altid om størrelsen på det beløb, man mener modparten har medført skade for.

Grunden til at Apple overhovedet indleder en sag, når de med der samme trækker den tilbage er, at få deres krav samt varemærkebeskyttelse frem i offentligheden, så andre nu ved, hvad den slags overtrædelser medfører af erstatningskrav.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.