Ugens retssag: iPhone 4 ødelægger folks tøj
Apple er endnu en gang blevet mål for forbrugernes vrede i USA. Vi har set gag på gang, at vrede forbrugere sagsøger Apple over både store og små ting. Denne gang er vi bestemt i kategorien "små ting" i hvert fald efter danske forhold, mens intet åbenbart er for småt i USA, hvor retssystemet er helt anderledes end i Danmark. I Danmark betaler taberen af en sag normalt modpartens omkostninger, hvilket sker ud fra en filosofi om, at så undgår man nok de helt åbenlyse grundløse anklager, da regningen havner hos en selv. I USA betaler hver part sin del af omkostningerne. Da mange advokater arbejder ud fra en devise om "no cure no pay", så er det i princippet gratis at føre en retsag. En ren lottokupon. Taber man, så sker der intet, men vinder man så får man kassen. Så hvorfor ikke bare forsøge.
Sidste skud på stammen er et gruppesøgsmål hvor sagsøgerne anklager Apple for, at iPhone 4 har så skarpe kanter, at den ødelægger folks tøj. Flere klager således over, at de efter at have haft iPhonen i lommen, har fået synlige slidmærker på deres bukser. Sagsøgerne kræver, at få deres udgifter til nyt tøj dækket, samt at få en iPhone uden skarpe kanter. Her ligger der lidt mellem linierne, at det skal være en iPhone 5, som de forventer vil have et design, der minder om iPad 2 uden skarpe kanter.
Bukse-gate?
Da Apple tidligere blev anklaget for problemerne med antennen, var Apples løsning at sende folk en gratis kofanger. Måske det også bliver Apples redning denne gang, i hvert fald vil den da kunne fjerne iPhonens skarpe kanter. Den gang blev sagen kaldt antenna-gate, mon det denne gang kommer til at hedde bukse-gate?
For at det ikke skal være løgn, er en af iPhoneguides trofaste læsere involveret i søgsmålet. Han hedder Malthe og bor til daglig i USA. Det er ham der har taget billedet ovenfor og sendt det til iPhoneguide, sammen med denne kommentar: "Jeg kom tilfældigvis til at kigge på mine bukser idag hvor jeg til min store overraskelse kunne se, at der var blevet slidt en fin firkant, der hvor min iPhone plejer at ligge i lommen. Da jeg læste, at der var et gruppesøgsmål under opsejling, tænkte jeg selvfølgelig straks, at jeg ville tilslutte mig det.". Malthe ønsker ikke sit efternavn frem, da han i bund og grund betegner den slags sager som "fuldstændig åndssvage". På den anden side, takker han ikke nej til et par nye bukser og en iPhone 5. "Hvis det er sådan det fungerer her i USA, så tager jeg det med", slutter han.
Mit bud er, at retten afviser sagen, men da det er USA, kan man aldrig vide sig sikker og Malthe har lovet at komme med en opdatering, når der sker yderligere.