Apple kan skrive endnu en trussel om retssag ind i kalenderen. Apple anklages, i lighed med alle andre store firmaer, jævnligt for overtrædelse af forskellige patenter. Denne gang er det dog lidt anderledes, eftersom det ikke er en enkelt funktion eller teknologi, der er under anklage. Det er hele iPhone-konceptet, som anklageren, NetAirus Technologies, mener at have patent på.

Patentet er baseret på denne beskrivelse:

"En lille let modulær microcomputerbaseret computer-og kommunikationssystem, der er designet til både laptop- og desktop brug. Systemet gør brug af en relativ stor fladskærm, en foldbar hængslet enhed, batteri, tastatur og trådløs kommunikation. Systemet er i stand til tovejs kommunikation af tale, lyd, tekst, grafik og video data. Både trådløse og ikke-trådløseation metoder er implementeret. Trådløse enheder kan omfatte en eller flere telefon-lignende håndsæt og/eller øretelefoner. Den trådløse kommunikationsenhed kan omfatte en eller flere antenner."

Anklages drejer sig om alle tre udgaver af iPhonen og kravet er del i Apples indtægter og et stop for yderligere salg.

Historien kunne sådan set godt stoppe her, men det er et par interessante aspekter, der lige fortjener at blive nævnt. For det første kan man undre sig over, at anklagen først kommer nu, fire år efter iPhonen blev præsenteret. For det andet, så viser det sig, at NetAirus er et enmandsselskab ejet af en Richard J. Ditzik, der i årenes løb og i forskellige firmanavne, har anlagt patentsager rettet mod en række firmaer såsom, Samsung og Panasonic. Noget kunne altså tyde på, at Ditziks er en lykkeridder, der skyder med spredehagl i håb om den store gevinst. Patentbeskrivelsen ovenfor rammer jo i større grad alt andet end netop iPhonen, der mig bekendt hverken er hængslet eller har tastatur. Patentet er vel så generelt, at man endnu en gang bør opfordre patentkontoret til at stramme lidt op. Jeg kunne forstå, hvis patentet var givet i 1946 og ikke 2006.

Er jeg den eneste der kommer til at tænke på Franz A. Wakefield interessante sag mod Apple? I den sag, som du kan læse mere om her, var både FBI og Sarah Jessica Parker indblandet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.