Der er blevet anlagt en gruppesøgsmål mod Apple med påstand om, at væskeindikatorerne i blandt andet iPhonen og iPaden ikke virker ordentligt. Det skulle resultere i, at Apple fejlagtigt afviser at reparerer beskadigede produkter under garantien.

Indikatorererne, der er placeret i hovedtelefonstikket og dockstikket i iPhone 3G og iPhone 3GS, udløses når de kommer ikontakt med væske. Hvis indikatorerne er udløst, kan Apple i henhold til deres garantibestemmelser nægte at lave enheden under garantien.

En del iPhone-kunder har dog oplevet at indikatoren er blevet udløst selvom telefonen ikke har været i nærheden af vand. Det har blandt andet været diskuteret på iPhoneguide forum og for nylig var det emnet i TV2s forbrugerprogram Basta.

Også iPhone-brugere i USA har oplevet problemet med falsk positive indikatorer, og har derfor anlagt et gruppesøgsmål mod Apple. Apple siger til sit forsvar, at indikatoren er lavet, så den ikke udløses af hverken fugt eller temperaturændringer, men i søgsmålet hævdes det, at uafhængige test viser det modsatte. Indikatorerne skulle således kunne blive udløs i koldt fugtigt vejr, der ellers ligger inden for Apples egne retningslinier for brug af deres produkter. Andre typer fugt, som for eksempel sved, kan også udløse indikatoren.

En repræsentant fra Apple har afvist at komme med en kommentar, da firmaets politik er ikke at kommentere igangværende retssager.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.