Udvikleren af iPhone-appen "Big Brother Camera Security" har fundet en smart måde at få lidt presseomtale af hans app på: Et blogindlæg med en statistik over de mest almindeliget brugte kodeord. Hans app foregiver at være iPhonens lock screen med kodebeskyttelse. Hvis en lusket person forsøger at indtaste koden, bliver der taget et billede at vedkommende. Det samme sker, hvis man trykker på homeknappen. På den måde kan man holde styr på, om der er nogen, og i givet fald hvem, der forsøger at komme ind i ens iPhone for at snage.

Udvikleren har undersøgt hvilken firecifret kode, der er den mest almindelige. Den viser, at den mest almindelige adgangkode er "1234", der er klart den mest benyttede, mens de efterfølgende er "0000", "2580", "1111" og "5555". De koder bør man derfor nok undgå, hvis man vil være sikker. Han har også en række andre interessante tal på mest benyttede cifre etc. Det er i og for sig en vigtig pointe, han kommer med. Problemet er bare, at han ikke har spurgt brugerne om lov til at aflure deres kodeord. Han har simpelthen bare indført en opdatering til appen, der sender brugernes kodeord til ham.

Det er en yderst mærkelig adfærd, specielt når man udvikler en app, der skal bruges til at afsløre folk, der snager i ens ting. Apple har da også reageret promte og har smidt appen ud af App Store. Så nok fik udvikleren masser af omtale af hans app, han kan bare ikke rigtigt bruge den til så meget.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.