Det er lykkedes udvikleren Nick Lee at installere Windows 95 på sit Apple Watch. Urets specifikationer - 520 MHz processor og 512 MB RAM - er mere end de fleste computere havde i 1990'erne, så derfor synes Nick det var oplagt at gøre forsøget.

Nu har Apple Watch dog en helt anden chiparkitektur, og der er heller ikke umiddelbart direkte adgang til at installere et nyt styresystem, så i stedet har Nick måttet udvikle en emulator, der kører under watchOS. Ellers sagt med andre ord Apple Watch afvikler Windows 95 som en app.

Taget i betragtning af at de fleste native Apple Watch-apps ikke ligefrem oser af høj hastighed, er det svært at forestille sig at afviklingen af et helt styresystem via en emulering, vil skulle kunne ske flydende. Det er da heller ikke tilfældet.

Det tager det mere end en time at boote Windows 95-appen op. For at undgå at uret går i dvale undervejs har Nick koblet en lille motor til den digitale krone, for at holde uret tændt hele tiden. Navigeringen er også håbløs langsom, som videoen ovenfor viser. Så langsom at man i praksis ikke kan bruge det til noget som helst.

Hvorfor, kunne man så spørge? Forde man kan, plejer svaret på den slags at være. Det er en glimrende udfordring, med nogle konkrete problemer, der skal løses undervejs. Næste udfordring kunne så være at prøve at få systemet installeret direkte, så det ikke skal emuleres i en app. Det ville gøre det betydeligt hurtigere, uden at man dog af den grund ville kunne bruge det til ret meget.

Scroll ned for at se kommentarer