I sidste uge kom det frem, at Apple benytter forskellige A9-chips i de nye iPhones. Nogle iPhones har en A9-chip produceret af Samsung, mens andre har en chip produceret af TSMC. Det er specielt interessant fordi de to producenter bruger hver deres teknologi. Samsung bruger en 14-nanometer teknologi, mens TSMC bruger en 16-nanometer teknologi. Det betyder at de to producenters chips har forskellig størrelse. Den fra TSMC er lidt mere end 10% større end Samsungs.

Umiddelbart er der ikke forskel på ydelsen af de to chips, selvom Samsung-chippen i teorien burde være lidt hurtigere og give en bedre batteritid, fordi den er fysisk mindre end TSMC-udgaven.

En ny batteritest indikerer dog nu, at iPhones med TSMC-chips har en betydeligt bedre batteritid, end iPhones med Samsung-chips. Vi snakker ikke småting, men hele 30% bedre batteritid. I en test holdt Samsung-iPhonen 6 timer og 5 minutter, mens TSMC-iPhonen holdt 7 timer og 50 minutter. Det er en voldsom forskel.

Det hører med til historien, at der bare er tale om to testede telefoner. Batteritiden kan være forskellig af mange ande årsager. Hvis man kigger på billedet, vil man eksempelvis se, at den ene iPhone er testet med simkort og den anden uden. Måske der også er andre forskelle i testbetingelserne.

Det ville være meget underligt, hvis Apple sendte iPhones på gaden med to forskellige chips, med så forskellig batteritid helt generelt. Der må næsten være en anden forklaring. Vi er i hvert fald nødt til at vente til der er testet nogle hundrede enheder, før der kan drages nogle konklusioner. I hvert fald er det ikke en signifikant forskel, så længe data er så sparsomme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.