Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer, uanset hvor i verden man er. Derudover kan man bruge DropBox til et hav af interessante og nyttige ting.

Dropbox er dog langt fra den eneste sky-baserede service på markedet. Der findes rigtigt mange alternativer. Selvom Dropbox uden tvivl er den bedste, specielt på grund af den rigtigt gode integration med tredjeparts software, vil vi for fuldstændighedens skyld her komme ind på nogle af de alternativer der findes til Dropbox. Der kan nemlig være små forskelle, der gør, at man alligevel foretrækker en af de andre. Om ikke andet kunne det være for at sikre vigtige data to forskellige steder i skyen.

Denne artikel er en del af en artikelserie om Dropbox her på iMacguide, hvor vi vil komme ind på nogle af de smarte ting, man kan bruge Dropbox til.

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox.

Sugar Sync

SugarSync er uden tvivl det mest oplagte alternative valg, og den service, der kommer tættest på Dropbox-følelsen i forhold til udsende og funktionalitet. Det er næsten en fuldgod erstatning, og SugerSync kan stort set det samme som Dropbox. En af de ting der mangler, er muligheden for LAN-synkronisering.

SugerSync har også et lækkert webinterface og en OS X-klient og tilbyder rigtigt mange funktioner, der gør den til mere end bare en harddisk i skyen.

SugerSync er lidt mere rundhåndede med diskpladsen end Dropbox. Man får således 5 GB gratis ved tilmelding. Er det ikke nok, kan man købe mere plads. Der er pakker helt op til 1.000 GB.

SugerSync understøtter stort set alle styresystemer på både computer og mobile enheder. Således virker det sammen med både OS X og iOS.

Få gratis 5 GB plads ved tilmelding til SugarSync.

Microsoft OneDrive

Microsoft har selvfølgelig også en skybaseret synkroniseringsservice, som de kalder OneDrive. OneDrive er ikke nær som omfattende og velintegreret som Dropbox og SugerSync, men passer til gengæld godt ind i et Microsoft-miljø. Man har blandt andet mulighed for at tilgå dokumenter i OneDrive direkte i MS Office.

Lige som de to andre, er der både mulighed for webinterface og en desktopklient (også til OS X). Med OneDrive kan man de sædvanlige ting som synkronisering mellem flere computere, deling af filer og så videre.

Er man ikke i et Microsoft-miljø, er der til gengæld ikke rigtigt noget, der taler for at vælge OneDrive, da de to ovenfornævnte alternativer klarer opgaven bedre og tilbyder flere interessante muligheder. Den stærke tilknytning til Microsofts produkter er altså både OneDrives fordel og ulempe.

En af fordelene ved OneDrive er, at Microsoft har valgt nogle særdeles favorable priser sammenliget med de andre.

Google Drive

Google er forholdsvis ny på banen i forhold til denne type service. Drive er primært henvendt til Googles eksisterende brugere af eksempelvis gmail, Google Docs etc. Som tilfældet er med Microsoft er denne tætte integration både en styrke og en fordel, alt efter om man er indenfor eller udenfor. Det gør blandt andet deling af filer en tand for besværligt sammenlignet med Dropbpx.

Google Drive kommer med 15 GB gratis lagerplads og man kan tilkøbe op til 1 TB.

Sammenfatning

Dropbox's styrke er den suveræne integration med masser af tredjeparts software og understøttelsen af alle platforme (også Linux). Ulempen er, at man får noget mindre diskplads end de fleste andre tilbyder. Dog er der mulighed for at optjene mere.

SugarSync er en Dropbox-klon, der er henvendt til det samme publikum. Det kan stort set det samme, men små forskelle gør, at det kan være at fortrække. At man fåre mere en dobbelt så meget plads, kan være en afgørende faktor for nogle.

OneDrive er primært henvendt til Microsoft Office-brugere, og byder ikke på de samme interessante muligheder som især Dropbox gør - men til gengæld nogle andre.

Dropbox er stadig vores klare favorit og den reference, de andre bør måles op i mod, ingen tvivl om det. SugarSync er den, der kommer tættest på, og kan lige så høj grad anbefales, da forskellene i virkeligheden er minimale. De to andre lider af, at være beregnet til primært at snakke sammen med de to selskabers egne produkter.