Vi har tidligere beskrevet en hjemmegjort løsning til trådløs videospejling på iPaden. Jeg skrev blandt andet, at det nok bare var et spørgmål om tid, før der kom en lidt mere elegant løsning. Og nu, nærmest inden blækket er tørt, er den her så - bare til iPhonen.

Via et specielt etui, kan man spejle iPhonens skærm til et eksternt tv. Etuiet har nemlig indbygget WHDI, der er en teknoogi til streaming af HD-video. Det betyder også, at der selvfølgelig skal være en WHDI-modtager tilsluttet tv'et. Opløsning er op til 1.024 x 768 og latenstiden omkring 1 ms. Det er hurtigt nok til, at man kan spille, som videoen også viser.

Ud over at omdanne iPhonen til spillekonsol, er denne løsning ideel i undervisningssituationer eller til præsentationer, hvor man kan gå frit rundt i lokalet samtidig med at indholdet fra ens iPhonen vises på en storskærm.

Etuiet er desværre kun en prototype indtil videre, og der er hverken nævnt noget om pris eller en mulig lanceringstermin.

Opdatering: Apple har lanceret en officiel løsning kaldet AirPlay, så nu behøver du ikke bruge specielle covers etc.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.