Der er kommet nogle interessante informationer frem omkring Touch Baren i den nye MacBook Pro. Det viser sig nemlig, at den T1-chip der styrer Touch Baren, er den samme chip som sidder i Apple Watch Series 2 - her dog under navnet S2. Som en direkte følge heraf kører T1-chippen i MacBook'en en modificeret udgave af watchOS. I teorien vil man derfor også kunne køre Touch Baren uden at resten af systemet er tændt. Hvis man kan det, vil man kunne modtage notifikationer etc. selvom computeren hovedprocessor er slukket.

Mere præcist indeholder T1-chippen den samme ARM-baserede processor og den samme secure enclave som S2-chippen i Apple Watch. Forbindelsen med MacBook'ens hovedprocessor sker via et internt forbundet USB-interface, der sikrer kommunikationen mellem Touch Barens watchOS og computerens macOS.

Specielt T1-chippens såkaldte secure enclave er interessant fordi den håndterer sikkerheden i hele macOS. Det vil sige, at det er herfra at systemets adgang til Touch ID-sensoren, kameraet og Hovednøgleringen med alle ens kodeord kontrolleres. Apple udnytter med andre ord den dybe hardwarebaserede sikkerhed de har arbejdet så hårdt på i iOS frem for at opfinde den dybe tallerken en gang til. Det giver rigtig god mening at inkludere små co-processorer til at håndtere specialopgaver. Noget vi også har set med iPhonens M1-motionprocessor.

Hvis Apple fortsætter udviklingen kunne næste skridt være at lade Touch Bar-chippen være af A-typen, som sidder i Apples iPhones og iPads. I så fald vil man kunne afvikle iOS-apps direkte på MacBook'en. Om Apple vil gå den vej, er dog ikke til sige.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.