Launchpad til Mac er Apples forsøg på at overføre iOS's hjemmeskærme til OS X. Det vil sige en samlet oversigt over de apps, man har installeret på sin enhed. Oversigten består som bekendt af ikoner i en gitterstruktur. På iOS ligger denne fast, men er dog forskellig fra enhed til enhed alt efter skærmstørrelse og opløsning. På OS X ligger den også fast med 7 gange 5 ikoner, men dog ikke mere fast, end at det kan ændres, hvis man ved hvordan det skal gøres. Det er lige præcis dette, der er emne for denne artikel.

Sådan ændret du antallet af apps i Launchpad på Mac/h3>

Ændringerne sker via Terminalens command line interface. Selv om du ikke er velbevandrtet i at bruge kommandoer i OS X, der det lige til at gå til.

1. Åbn Terminal. Brugs Spotlight-søgefunktionen eller find den i program-mappen under Hjælpeprogrammer.

2. Antaller af app i hver række styres via: defaults write com.apple.dock springboard-rows -int TAL

3. Antallet af apps i hver kolonne styres via: defaults write com.apple.dock springboard-columns -int TAL

Erstat "TAL" i ovenstående med det tal du ønsker. Det kunne være 4 rækker og 5 kolonner, elelr hvad du nu synes. Det kan være du skal prøve dig lidt frem.

For at ændringerne skal træde i kraft, skal du først skrive:

defaults write com.apple.dock ResetLaunchPad -bool TRUE

Og dernæst:

killall Dock

Dette genstarter Launchpad og Docken. Første gang du åbner Launchpad efter dette, kan det tage lidt tid at indlæse dine apps igen.

Bemærk at den eksisterende sortering af apps i Launchpad forsvinder. Når du laer ovenstående, bliver apps sorteret alfabetisk. Du skal altså sortere apps igen efterfølgende.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.