Den nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus er ligesom iPaden designet til at kunne trække 2,1A (12W) strøm, når de bliver ladt op. Det er dobbelt så meget som tidligere, hvor iPhonen kun trak 1A (5W). Det betyder, at man kan oplade iPhone 6 dobbelt så hurtigt som tidligere. Det kræver dog selvfølgelig, at opladeren kan levere 2,1A. Det kan den medfølgende iPhone-oplader ikke. Den leverer som altid kun 1A. Apples iPad-opladere derimod leverer 2,1A. Det betyder altså, at hvis du bruger en iPad-oplader til at oplade din iPhone 6 med, vil det gå dobbelt så stærkt, som hvis du bruger den medfølgende iPhone-oplader.

Dette gælder kun iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Tilslutter du en anden iPhone til en iPad-oplader, vil de stadig kun trække de 1A de er designet til.

Tager ikke skade af hurtigopladning

Nogle påstår hårdnakket at iPhonen ikke har godt af at blive opladet med iPad-opladeren. Dette er ikke korrekt – og Apple selv oplyser da også, at alle iOS-enheder kan oplades med 12W-opladeren. Strøm skubbes ikke ud af elnettet, men trækkes ud af den pågældende enhed. Derfor vil en enhed aldrig få mere strøm, end den er designet til at trække. I dette tilfælde er iPhone 6 så designet til at kunne trække 12W, og det kan man jo ligeså godt udnytte til en dobbelt så hurtig opladning.

Har du ikke en 2,1A/12W-oplader, kan den købes hos Apple for 149 kr (link til Apple Store)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.