Så sent som i sidste uge skrev vi, at Apple havde ansat en af verdens førende eksperter inden for 3D brugergrænseflader og virtual reality, og at der muligvis er noget i gære hos Apple. Nu bærer Apples topchef, Tim Cook, yderligere brænde til det bål.

Da Apple i går aftes fremlagde det seneste kvartalsregnskab, var der samtidig lejlighed til, at Apples investorer kunne stille spørgsmål. Det udnyttede analytikeren Gene Munster til et forsøg på at finde ud af, om Apple arbejder på noget. Munster spurgte Tim Cook om hans syn på virtual reality: "Hvad er dit syn på VR-temaet? Er det en nørdet niche, eller noget der kan blive mainstream?"

Tim Cook svarede, at han ikke mener at det er en niche, og at han finder virtual reality interessant.

Det er virkelig cool. Og det har nogle interessante anvendelser.Tim Cook om virtual reality

Virtual reality er en computer-simuleret virkelighed, der oftest fokuserer på det visuelle. Typisk ved at man får nogle briller på, så man får følelsen af kunne se rundt i den virtuelle virkelighed, som man kan i den rigtige virkelig.

Konceptet omkring virtual reality, som vi kender det i dag, blev grundlagt i midten af 1980'erne, men det er først for nyligt at det begynder at finde vej uden for science-fiction-genren. Facebooks Oculus Rift-briller (se billedet øverst), der kan købes fra slutningen af marts, er et af de første produkter på markedet.

Scroll ned for at se kommentarer