Rygterne har længe talt om, at Apple var på vej med både et fjernsyn og en smartur. Der har også været enkelte meldinger om, at Applehar indgået kontrakter med forskellige leverandører. Nogle læks af dele eller prototyper har vi dog ikke set. Og Apple er som sædvanlig tavse som graven.

Nu løfter topchef Tim Cook, dog en lille flig af, at noget rent faktisk er på vej. Under præsentationen af Apples årsregnskab kom der nogle spørgsmål til Cook angående nye produkter. Cook svarede, at Apple havde lanceret en hel del nye produkter i de seneste måneder. Han fortalte, at Apple har kompetencer indenfor en unik kombination af software, hardware og et økosystem for apps. Og nu kommer det: "Vi mener selvfølgelig, at vi kan bruge disse kompetencer til at opbygge andre fantastiske produkter i kategorier, som vi ikke er til stede i i dag. Det er vi meget overbeviste om."

Cook kommer ikke nærmere ind på hvad det er, men det er tydeligt, at det handler om Apples økosystem for apps. Igen er et smartur eller et fjernsyn gode bud. Måske endda begge del, da Cook bruger "kategorier" - i flertal. Det kan i princippet dog lige så godt være noget helt tredje, som ingen endnu har tænkt på - bare det kan afvikle apps i en eller anden form. Det er faktisk lige før man håber, at det er noget helt tredje, så man for alvor vil blive blæst ned ad stolen, når Cook trækker det op ad hatten.

Scroll ned for at se kommentarer