Apples europæiske hovedkvarter ligger i Cork i Irland. Her har Apple 6.000 ansatte. På det seneste har der dog været spekulationer om, hvorvidt Apple er begyndt at se sig om efter noget andet. Først og fremmest er der sagen hvor EU mener at Apple og Irland har lavet en ulovlig aftale om lav skat. Hverken Apple eller Irland kan se noget problem, men det kan EU og uanset hvordan man vender og drejer den er det blevet et problem for Apple og Irland indgår i denne ligning.

Lægger man dertil at Apple for nylig har droppet at bygge et datacenter til $1 milliard i Irland på grund af lokal modstand der har medført en række retssager. Kort inden sagen endelig skulle i højesteret besluttede Apple at droppe byggeriet da det var blevet alt for forsinket. I stedet ser det ud til at Apple vil satse større i Danmark, hvor hele to datacentre er på vej.

Apples topchef, Tim Cook, forsikrer dog om at Apple stadig er begejstrede for at være i Irland og at det ikke vil lægge en dæmper på entusiasmen for kommende projekter. Blandt andet er der planer om at udvide hovedsædet i Cork. Cook tilføjer at Apple ikke kom til Irland på grund af lav skat tilbage i 1980, hvor Apple rykkede ind. Underforstået at den verserende sag heller ikke får Apple til at forlade Irland igen.

Scroll ned for at se kommentarer