Larry Klayman, en amerikansk konservativ aktivist meddeler, at han har sagsøgt, og hold nu fast, Apple og Tim Cook personlingt, Præsident Obama, Statsadvokat Eric Holder, sikkerhedstjenesten NSA, Chefen for NSA Keith Alexander, USA's justitsministerium, Facebook, Google, YouTube, Microsoft, Skype, AOL, Yahoo, AT&T, Spring, PalTalk - og så lige samtlige selskabers direktører personligt.

Balladen handler om PRISM-ivervågningen, som vi skrev om i sidste uge. PRISM skulle være et overvågningsprogram, hvor NSA regelmæssigt får adgang til data fra de amerikanske internetfirmaer og teleselskaber. Ingen tvivl om, at det er en alvorlig sag, men mon den rette strategi er at sagsøge stort set alle i Silicon Valley og Præsident Obama?

Ud over Klayman har både Senator Rand Paul og The American Civil Liberties Union indgivet søgsmål. I begge de to sager, er det dog den amerikanske regering og ikke selskaber som Apple og Google, der sagsøges.

Har man hang til de lidt mere spøjse retssager, kan vi anbefale den spændende historie om det store iPod-komplot, hvor Franz A. Wakefield i 2009 lagde sag an mod Apple og FBI. En sag der også inkluderer filmstjernerne Sarah Jessica Parker og Robert Downey Jr.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.