Apples topchef, Tim Cook, har på D11-konferencen afhold af The Wall Street Journal, snakket om bærbar elektronik - det amerikanerne kalder wearables. Ifølge Cook er markedet nu modent og klar til at blive indtaget. Han vil dog ikke komme med nogle kommentarer om, hvorvidt Apple selv har nogle planer i den retning.

Rygterne om et iWatch, et smartur, har ellers floreret i nogle måneder nu. Ifølge Cook er netop håndleddet da også det logiske sted for en bærbar enhed. Googles briller han han derimod ikke så meget til overs for. Cook kan ganske enkelt ikke se, at man vil kunne overbevise folk om, at de skal begynde at gå med briller. Det er mere naturligt med en enhed om håndleddet. Dog vil der ligge nogle udfordringer i, at overbevise unge mennesker, der aldrig har gået med ur, om at de skal begynde at gå med noget om håndleddet.

Cook går selv med Nike Fuel Band, der måler ens fysiske aktivitet. Det mener har fungerer rigtigt godt, fordi det holder sig til en enkelt ting. Andre løsninger der gaber over for meget, fungerer derimod ikke ret godt, mener Cook. Ifølge ham vil tonsvis af virksomheder kaste sig over dette område, men har ingen kommentarer på, om Apple vil. Cook ser dog disse wearables som en vigtig gren på udviklingen i post-pc æraen.

D11 er en konference om digital teknologi afholdt af Wall Street Journal. Mange af de aller tungeste i branchen holder oplæg, men ulig de fleste andre konferencer, får talerne ikke lov til selv at styre begivenhederne, men bliver interviewet af konferencens værter. Ideen er at få skåret marketingssnak og salgstaler væk.

Du kan se video og læse artikler fra konferencen her: allthingsd.com/category/d11/

Scroll ned for at se kommentarer