Specielt voldsomheden af at stå forrest i skudlinjen har overrasket Cook. Han er siden Jobs' død blevet klar over, hvor beskyttende Jobs var for de andre, noget Cook ikke satte pris på dengang, fordi han ganske enkelt ikke var klar over hvad der foregik. Jobs tog godt nok ofte æren for Apples succeser, men han var også ham der måtte lægge øre til kritikken. Resten af holdet fik arbejdsro fra den offentlige kritik.

I dag er det Cook, der står forrest. Og intensiteten er større end han havde forestillet sig. De konstante meldinger om at Apple har mistet evner til at innovere, har Cook måtte lære at blokere for. Han fortæller, at han altid har haft evnen til at udelukke forstyrrende støj, men at han har måttet tage det til et helt nyt niveau efter han tog over som chef.

Hans metode er simpel. Han er ganske enkelt sig selv. "Jeg er ikke på valg. Jeg har ikke brug for din stemme. Jeg er nødt til at gøre det, jeg føler er rigtigt. Hvis jeg er dommer over det, i stedet for at lade en fyr på TV være det - eller nogen, der ikke kender mig overhovedet - så tror jeg, det er en langt bedre måde at leve på."

Apples nye chef for deres butiker, Angela Ahrendts, kom fra en stilling i Burberry, og var egentlig slet ikke interesseret i at arbejde hos Apple. Cooks væsen og filosofi fik hende dog hurtigt overtalt. Efter få uger føltes det som om, hun havde været hos Apple i årevis.

"Jeg elskede i den grad hans integritet, hans værdier. Intet som folk skriver, siger eller gør kan på nogen måde få ham to at afvige fra altid at gøre det rigtige. Ikke bare for Apple, men for Apples ansatte, for samfundet, for lande. Verden har brug for flere ledere som Tim.", udtaler Ahrendts.

Du kan læse hele den interessante artikel hos Fortune