Forud for lanceringen af Apple Watch, var der en del rygter om alle de sundhedssensorer Apple muligvis ville smide i uret. Alt fra måling af blodtryk til blodsukkerindhold blev nævnt. Det endelige produkt var do en skuffelse, hvis man havde sat næsten op efter en enhed der kunne monitorere ens sundhedstilstand. En pulsmåler var hvad det kunne blive til.

I et interview med The Telegraph forud for lanceringen af iPad Pro forklarer Apples topchef, Tim Cook, baggrunden for de manglende sensorer.

Svaret er ganske enkelt, at Apple ikke ønsker at lave en enhed som kræver de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse. Alle produkter relateret til sundhed, uanset om det så er hardware, software eller medicin, skal godkendes af Food and Drug Administration før de kan sælges. Det er ret omfattende, og ifølge Apple vil det lægge en voldsom dæmper på Apples muligheder for at forbedre Apple Watch. Processen med at foretage test og få en godkendelse, er ganske enkelt for lang. Cook afviser dog ikke at noget i tilknytning til uret kan komme på tale. Det kunne være en app, eller måske en løs sensor, men ikke uret i sig selv.

Det handler altså mere om en lang og besværlig godkendelse (formodentligt endda i offentlighedens søgelys) end om at Apple ikke kan pakke flere sensorer i uret.