Obi er navnet på to nye Android-baserede smartphones med et Nokia-agtigt design målrettet udviklingslandene. De kommer til at koste omkring $200, og har med nogenlunde succes været testet i De Forende Arabiske Emirater hen over sommeren. Målsætningen er at lancere dem i flere lande i oktober. Dog ikke i Vesten til at starte med.

En ny halvbilig Android-telefon er ingen nyhed. De skyder nærmest op som paddehatte på en fugtig efterårsdag.

Det der gør Obi værd at nævne er, at manden bag er den tidligere Apple-chef John Sculley, der stod ved roret hos Apple fra 1983-1993. Sculley kom fra en stilling hos Pepsi, og Steve Jobs headhunting af Sculley skete med et af de mest legendariske Jobs-citater nogensinde:

Do you want to sell sugared water for the rest of your life? Or do you want to come with me and change the world?Steve Jobs

"Vil du sælge sukkervand resten af livet? Eller vil du komme med mig og forandre verden?" Noget at et spørgsmål. Og det ville Sculley gerne - altså ændre verden. Sculley er ud over sit markedsføringstalent dog mest blevet kendt for at være manden der smed Jobs ud fra Apple, og for den (i bagklogskabens klare lys) forkerte beslutning om at Apple skulle satse på PowerPC-platformen i stedet for Intels. I 1993 blev Sculley selv fyret efter et dårligt regnskab.

Efter fyringen hos Apple har Sculley investeret i en række selskaber med varierende succes.

Læs mere om Obi på www.obiworldphone.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.