Apple og Qualcomm er røget i totterne på hinanden. Qualcomm er nok mest kendt for deres Snapdragon-chipset der bruges i mange Android-mobiler, men de har i årevis også leveret modemchips til Apples enheder. Det gør de ikke længere - eller i hvert fald kun delvist. Apple er nemlig også begyndt at bruge modemchips fra Intel og har meldt ud at de inden for de næste par år helt vil droppe Qualcomm.

Det har fået Qualcomm til at se rødt. De anklager Apple for patentbrud og vil have salget af iPhone X forbudt i USA. Det skriver blandt andet The Register. Qualcomm har sagsøgt Apple hele tre gange for brud på 16 af Qualcomms patenter. Alle patenter relaterer til ting der foregår uden for selve modemchippen. Det drejer sig blandt andet om hurtigladning, hvordan CPU'en håndterer hukommelse og hvordan operatørnetværk håndterer radiodelen i telefonen.

Apple har som modtræk allerede sagsøgt Qualcomm tilbage og hævder at Qualcomms Snapdragon-chipset overtræder flere af Apples patenter for CPU-design.

Sagen viser meget godt hvad de store selskaber bruger patenter til. Som en form for sikkerhedsnet de kan hive frem hvis samarbejdspartnere ikke makker ret. I Qualcomms tilfælde skyldes det altså at Apple har besluttet at købe sine modemchips hos Intel.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.