Musiktjenesten Tidal er kommet i vanskeligheder efter at den norske avis Dagens Næringsliv har afsløret at noget tyder på at der er generet millionvis af falske afspilninger af Kanye Wests album The Life of Pablo og af Beyonces album Lemonade. Oplysningerne stammer fra en ekstern harddisk med interne Tidal-data, logfiler og så videre som avisen er kommet i besiddelse af og har analyseret i samarbejde med norske forskere. Tidal på den anden side kalder det en smædekampagne og siger at undersøgelsen er baseret på stjålne og manipulerede data.

Men det stopper ikke her. Dagens Næringsliv har nemlig også fundet ud af, at Tidal er bagud med royalty-betalingerne til pladeselskaberne. Direktøren for pladeselskabet Phonofile bekræfter at oplysningerne om forsinkede betalingerne er korrekte og direktøren for et andet pladeselskab, Propellor Records, siger at de ikke er blevet betalt siden oktober. Sidstnævnte er også citeret for at sige, at folk overvejer at trække deres musik fra Tidal.

Hvad der helt præcist foregår er noget uklart, men meget tyder på at Tidal er ved at løbe tør for penge. Allerede i december var der rygter om at Tidal kun havde økonomi til seks måneders drift - noget der altså nu ser ud til at være korrekt. Tilvæksten af nye kunder er stilnet af og da selve driften giver underskud vil det uundgåeligt betyde at der brændes penge af indtil kassen er tom. Et scenarie Spotify også er blevet spået at løbe ind i på et tidspunkt. Spotify tjener heller ingen penge, men har indtil videre formået at absorbere det ene milliardunderskud efter det andet.

Om Tidal

Tidal differentierer sig fra de andre musiktjenester ved at satse på god lydkvalitet - de har endda et særligt Hi-Fi-abonnement med loss less streaming. Ud over lydkvaliteten er Tidals styrke at tjenesten er forankret i musikindustrien. Tidal er lavet af musikelskere for musikelskere.

Tidals normale abonnement koster 99 kr. Hi-Fi koster det dobbelte. Der gives 50% studierabat.

Du kan bestille abonnement på: tidal.com/dk/try-now