Apples nye 2 meter lange Thunderbolt-kabel er ikke bare et sæt kobberledninger i en pæn indpakning. Det er et aktivt kabel, der indeholder hele 12 forskellige chips og en mængde andre elektroniske komponenter skriver iFixit. Årsagen er selvfølgelig, at når der skal overføres op mod 10 gigabits per sekund hver vej, så skal der være ordentligt styr på signalet, hvis ikke det skal gå i kludder.

Man kunne selvfølgelig bare indbygge disse chips i selve Thunderbolt-porten, og derved gøre selve kablet til et passivt kabel. Der er dog en fordel ved at have elektronikken i kablet. Den nuværende Thunderbolt er baseret på kobber, selvom den oprindelige teknologi var baseret på optiske signaler. Netop fordi elektronikken er indbygget i kablet betyder det, at eksisterende Thunderbolt-enheder vil være fuldt kompatible med de optiske kabler, når de engang kommer på gaden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.