Den kommende standard for USB-stik, kaldet Type-C, til gøre det muligt at overføre DisplayPort-signaler (video)-signaler) udover almindelige data og strøm, så man kan tilslutte skærme vis USB. Udover dette, der altså kan overflødiggøre den dedikerede Display-port, er Type-C kendetegnet ved at kunne vendes begge veje i modsætning til i dag, hvor USB-stik kun kan vendes på én måde.

USB Type-C vil blive en seriøs konkurrent til Apples Thunderbolt-teknologi, der aldrig rigtigt er slået igennem for alvor til trods for overlegne egenskaber sammenlignet med den eksisterende USB-teknologi. Med den nye USB-standard vil de kunne nogenlunde det samme, og så vinder den teknologi som flest bruger - og det taler ikke for Thunderbolt, der indtil videre har haft ringe udbredelse uden for Apples-computere og samtidig lidt af ringe udvalg og høje priser på udstyr.

Det forventes at de første enheder med det ny Type-C-stik vil komme på markedet i starten af næste år. Der er allerede rygter om, at Apple skulle være klar med en ny MacBook Air med USB Type-C stik.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.