Samsung og Apple lancerer deres nye topmodeller forskudt hvert år. Apple i efteråret og Samsung sidst på vinteren. Afstanden mellem lanceringsdatoerne er så stor at der sker en reel teknologisk udvikling. Derfor overgår de to konkurrenter typisk hinanden hvert år. iPhonen har det bedste kamera indtil Samsung lancerer deres Galaxy-telefoner 4-5 måneder senere. Herefter sidder de på tronen indtil Apple igen tager over - og sådan kører det typisk på alle specifikationer år efter år.

Og så alligevel ikke helt. For når det handler om processorkraft har Samsung svært ved at følge med Apple. Apples hjemmestrikke A-chips er ganske enkelt i en liga for sig selv. De første tests af Samsungs nys Galaxy S9 viser da også at den er ringere på alle punkter sammenlignet med iPhone X, når det handler om processoren. Den kan i de fleste tilfælde ndda ikke følge med iPhone 7, som Apple lancerede i 2016. Det siger en her del om Apples evne til at konstruere chips og software, at forrige års model er hurtige end det ypperste Samsung kan diske op med.

Samsung bruger to forskellige chips i deres nye Galaxy-enheder: Exynos 9810 og Snapdragon 845. Ingen af dem kan måle sig med A11 eller A10 i en GeekBench 4-test. I en WebXPRT-test, der måler ydelsen for HTML5 og JavaScript, scorer Exynos 9810 kun halvt så højt som A11. Det vil sige til noget så dagligdags som webbrowsing er Apples A11-chip dobbelt så kraftig som chippen i Samsungs nye topmodel.

Det samme billede tegner sig i Speedometer 2.0-tests og test af grafisk ydelse. Testene er udført af AnandTech, hvor du kan læse alle detaljerne.

Som sagt indledningsvis er det generelt sådan at nyeste model er bedst uanset om det så er Apple eller Samsung der har lanceret den. Når det gælder kameraet er Samsungs Galaxy S9 da også helt som forventeligt bedre end iPhone X. Så den trone får Samsung lov at sole sig på - indtil efteråret hvor Apple sikkert tager den tilbage. Det er vist det man kalder sund konkurrence. Og pinden er klar: Vil man have det bedste, skal man købe det nyeste. Altså lige undtaget hvis det gælder processoren.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.