Apple er verdens andenstørste smartphoneproducent, men de haler meget kraftigt ind på Nokia, som stadig er verdens største producent af smartphones viser de seneste tal fra IDC. I første kvartal 2011 er Apples salg, som vi tidligere har skrevet om, mere end fordoblet, mens Nokias stort set er på niveau med sidste år. Det betyder, at Nokias forspring er faldet fra 23,1 procentpoint til 5,6 procentpoint. Fortsætter den tendens, vil Apple have overhalet Nokia, når tallene fra 2. kvartal gøres op. Samsung og HTC er også inde i en nærmest eksploderende vækst på flere hundrede procent, så det er slet ikke sandsynligt, at Nokia om bare et halvt år er gledet endnu længere ned af listen.

Microsoft og Nokia: Hvem skal redde hvem?

Dermed ser det meget sort ud for Nokia, der i ren desparation har opgivet deres eget OS og slået pjalterne sammen med Microsoft. Microsoft er dog lige så desparate, da lanceringen af Windows Phone 7 ifølge v2.dk har været en fiasko. Microsoft er ikke meget for at oplyse salgstal for deres mobilestyresystem, men der skulle eftersigende være solgt under 700.000 mobiltelefoner med Windows Phone 7 i de to en halv måned af 2010, hvor WP7 har været på markedet. Til sammenligning sælger Apple over 200.000 iPhones om dagen - og Android endnu flere.

Hvem der skal redde hvem, er derfor et åbent spørgmål, men umiddelbart lyder det ikke som en vinderstrategi at to af branchens tabere slår sig sammen i håb om, at den anden part skal være redningsplanken. Der kan vel nærmest ikke resultere i andet end, at det bare bliver endnu værre for begge parter. Måske bør Nokia i virkeligheden koncentrere sig om ikke-smartphone-markedet, hvor de fortsat er dominerende.

Ender måske med to dominerende OS til smartphones

Mon ikke fremtiden tegner at Android vil sætte sig på halvdelen af markedet, iOS på 20%, mens BlackBerry, Microsoft etc. må slås om resten. Spørgmålet er dog om Microsoft vil være tilfredse med at få en tiendedel af markedet, når de på computere har været vant til at sidde på 90%? Er der overhovedet penge i så lille en markedsandel, når Microsoft ikke producerer deres egen hardware? Måske vil markedet blive konsolideret yderligere, så vi i praksis ender med, at der kun findes Android og iOS.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.