Telia og Telenor besluttede i sommeren 2011 at de vile læggere deres mobilnetværk sammen i Danmark. Nu knap tre et halvt år senere er projektet fuldført. Natten mellem mandag og tirsdag blev de sidste master i Sønderjylland og på Fyn lagt sammen. Projektet blev selvfølgelig startet med det formål at sikre Telias og Telenors kunder bedre dækning med et samlet netværk end de kunne levere hver for sig, og det har de nu fået.

Digital storebæltsbro er Telias permission to play

"I televerdenen er det her et verdenshistorisk øjeblik, og jeg er selvfølgelig stolt over, at vi er kommet i mål med så stort og kompliceret et projekt, som virkelig har gjort en forskel for kunderne. Vi har bygget en ’digital storebæltsbro’, som består af over 4.000 mobilmaster." siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Telias privatkundedirektør Christoph Nørgaard vil ikke nøjes med at kalde det en digital storebæltsbro. Han må have været på et eller andet kursus i business-talk, og udtrykker sig således: "Netværket er vores permission to play. Et kvalitetsnetværk med høje hastigheder er simpelthen fundamentet for lanceringer af nye services som Spotify, Telia TV og Storytel. Med vores seneste netværksopgraderinger, har danskerne fået det stærkeste netværk, vi nogensinde har set her i landet."

Lægger også forretningen sammen

Netværkssammenlægningen har dog ikke bare været en permission to play, men har resulteret i at Telenor og Telia for kort tid siden meddelte, at de ikke nøjes med at sammenlægge deres netværk, de sammenlægger også deres danske forretninger i ét selskab.

Telia og Telenors sammenlægning efterlader tre selskaber med eget netværk i Danmark. TDC, 3 og Telia/Telenor. 3 vil være3 den klart mindste af de tre.