Sammen med lanceringen af iPhone 6s indførte Apple en ny ordning, hvor man for et månedligt beløb, efter 12 måneder kan aflevere sin gamle iPhone og få en ny, som man så igen efter 12 måneder kan få byttet. Til at starte med dog kun i USA.

Nu indfører Telia samme princip i Danmark. Om det er Apple der har inspireret dem, eller de selv er kommet på samme ide, vides ikke. Pricippet er dog det samme.

Det går ud på, at man afbetaler sin iPhone over 24 måneder, men efter 12 måneder for tilbud om at aflevere sin iPhone og få en ny. Telias betaling for den brugte telefon er, at de slår en streg over de sidste 12 måneders afdrag. Herefter starter en ny 24 måneders periode på en nye telefon, som man dog igen efter 12 måneder kan vælge at bytte. Og så videre. Hver gang man bytter, binder man sig desuden til 6 måneders abonnement.

Det smarte er, at man på forhånd ved, at man slipper med halv pris for sin iPhone, hvis man afleverer den efter et år - og starter en ny aftale. Det skal selvfølgelig vejes op mod, hvad man ville kunne sælge sin brugte iPhone for selv. Vurderer man at den kan sælges for mere end den halve pris, er Telias tilbud en dårlig forretning. Til gengæld slipper man for bøvlet.

Teleselskabets gevinst er, at man i praksis bliver bundet til selskabet, fordi man hvert år starter en ny to-årig periode, der kun kan afkortes ved at man fornyer aftalen. Bemærk at det alene er afdraget på telefonen, man bliver bundet til. Efter 6 måneder kan man frit skifte selve teleabonnementet.

Som sagt er det helt samme princip Apple kører efter i USA. Der er det dog sket som et modtræk til, at teleselskaberne er begyndt at skære ned på deres tilskud til selve mobilen.

Læs mere på www.telia.dk/upgrade/

Læs om Apples tilsvarende tilbud her

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.