Er du Kunde hos Telia vil du nok have bemærket, at "LTE" er blevet erstattet med "4G" i iPhonens statusbar. Det forudsætter selvfølgelig at du er et sted, hvor der er LTE/4G-dækning. Skiftet er sket i forbindelse med en opdatering af operatørindstillingerne efter iOS 7.1-opdateringen.

Jeg har fået en par henvendelser fra folk der er nervøse for, om de nu ikke længere har adgang til det superhurtige LTE-netværk. Her kan jeg berolige dem, for det har de stadig. Rent praktisk der nemlig ikke lavet om på noget som helst hvad angår dækningen. Det eneste der er sket er, at Telia har ment, at der nu skal stå 4G og ikke LTE på skærmen.

Hvorfor Telia har lavet den ændring, kan man så undre sig over, eftersom LTE faktisk er den rigtige betegnelse for den vare Telia leverer. LTE er nemlig en 3G-teknologi og ikke en 4G-teknologi. Og så giver svaret nok i virkeligeden sig selv: Det handler om markedsføring, og her mener Telia åbenbart at 4G er en bedre betegnelse end LTE - uanset at det så faktuelt er en forkert betegnelse for det, der leveres.

Men igen: I praksisk har det ingen som helst betydning.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.