Trods kæmpe overskud på 1,5 mia. de seneste fem år, har teleselskabet 3 ikke betalt en krone i skat til den danske statskasse. Det afslører Politiken. Det danske teleselskab ejes af Hongkong-selskabet Hutchison Whampoa, der bruger Luxembourg som skattely til at kanalisere penge ud af Europa.

3 kan altså slutte sig til TDC og den lange række af andre danske og europæiske virksomheder, der enten direkte eller via deres ejere (der typisk er kapitalfonde) har ført penge til beskatning i Luxembourg. I 3's tilfælde sikrer den hemmelige aftale, at selskabet bag kan nøjes med at betale en effektiv skatteprocent på ganske få procent af overskuddet før det via selskaber i andre skattely sendes til Hongkong. Ifølge Politiken betaler selskabet i Luxembourg 4.500 kr i skat hver gang der er et overskud på 1 millioner kroner.

Skatteaftalen er en af 548 hemmelige skatteaftaler fra Luxembourg, som Politiken og 30 andre internationale medier er kommet i besiddelse af efter en læk hos revisionsfirmaet PWC i Luxembourg.