De fire store danske teleselskaber - TDC, Telia, Telenor og 3 - der for et par år siden stiftede det fælles selskab 4T for at udvikle en mobil betalingsløsning, er nu klar med Paii. Med Paii mobilbetaling, kan man køb online og via sms uden at skulle have plastikkoret op ad pungen.

Paii kan bruges på to forskellige måder. Man kan tilknytte et kreditkort, som tanker ens konto op automatisk. Det giver mulighed for overførslen på op til 7.500 kr per transaktion. Ønsker man ikke at tilknytte et kreditkort, kan man foretransaktioner på 225 kroner, som trækkes via ens telefonregning. Servicen er som udgangspunkt gratis, men som vi kender det med betalingskort, kan en netbutik vælge at trække et mindre gebyr.

Det er i øjeblikket ikke muligt at benytte Paii i fysiske butikker, men 4T oplyser at man forventer at tilbyde Paii-betaling i 1.200 supermarkeder inden året udgang.

Mobilbetaling er en af tidens hotteste trends. Ideen er at man anvender sin mobiltelefon, når man køber varer uanset om det så er på nettet eller i en fysisk butik. Markedet er endnu i den spæde begyndelse, mens store spillere som Paypal, bankerne og nu teleselskaberne forsøger at sætte dagsordenen, for hvad alle forventer bliver en kæmpe forretning.

Måske skal vi dog kigge helt andre veje for der er også rygter om at Apple vil lancere en mobilbetalingsløsning. Til forskel fra alle de andre spillere på markedet, sidder Apple både på softwaren og hardwaren, hvilket i kombination med Apple flere hundrede millioner iTunes-kunder, kan være den afgørende faktor.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.