De fire store teleselskaber i Danmark vil tilbyde danskerne en digital tegnebog. Det betyder, at man for eksempel kan få sit sygesikringsbevis, rabatkort og kreditkort lagt ned på sin mobiltelefon.

Til det formål har 3, TDC, Telenor og Telia stiftet en fælles selskab, så der kan komme en fælles standard skriver de i en fælles pressemeddelelse.

"Det er vigtigt, at vi som branche kun udvikler én fælles platform for mobilbetaling. En platform, der gør det let at komme i gang med mobilbetaling for både virksomheder og forbrugere.", udtaler koncerndirektør Eva Berneke fra TDC.

Ideen er, at teleselskaberne tilbyder andre aktører at leje plads i den nye digitale tegnebog. Det kunne eksempelvis være bankerne, der vil gøre det muligt at tilknytte betalingsinformationer til tegnebogen. På den måde slipper man for det plastikkort vi bruger i dag,

Kræver NFC

Den nye teknologi kræver at der er NFC i telefonerne. NFC er en teknologi til tovejskommunikation på kort afstand. Lidt ala den måde man på mange biblioteker i dag kan selvlåne bøger på. Her går kommunikationen dog kun den ene vej (fra bog til scanner). I praksis vil det betyde, at man kan betale i et supermarked ved at holde sin mobiltelefon hen til kreditkort-terminalen.

Der har længe været rygter om NFC i iPhonen, men endnu er der som bekendt ikke sket noget. Nogle få andre smartphones som Nokia C7 og visse Android-mobiler har dog indbygget NFC.

Selvom det umiddelbart er svært at vurdere præcis hvordan den digitale tegnebog kommer til at fungere, er det positivt, at der nu begynder sat komme en infrastruktur på plads i butikkerne, og at teleselskaberne aktivt vil gå ind i udviklingen af denne nye teknologi. Om bankerne så vil være med på sagen er så et godt spørgmål. Der afhænger nok helt af, hvad teleselskaberne vil tage for at leje plads i den digitale tegnebog.

Oplysningerne er knyttet til simkortet - ikke en applikation på telefonen

Teknologien kræver også en ny type simkort, der kan håndtere de mange oplysninger. Da oplysninger altså bliver knyttet til simkortet, og ikke telefonen, betyder det også, at man vil kunne overføre penge til folk alene ved at indtaste deres telefonnummer og ikke som nu, hvor man skal bruge deres kontonummer.

Mulighederne er bestemt interessante, men vi skulle jo helst ende med en løsning der ikke kun virker i Danmark, men over hele verden.

Kilde: Computerworld

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.