Det amerikanske teleselskab AT&T har lukket for deres 2G-netværk ved årsskiftet. De vil bruge de ledige frekvenser til LTE i stedet. Lukningen kommer efter fire års forberedelse der har skullet sikre, at alt går efter planen.

Lukningen har ikke betydning for os danskere. Den er alligevel værd at nævne fordi det samtidig betyder at folk med den oprindelige iPhone nu ikke længere kan bruge den til at ringe på hos AT&T. Den første iPhone blev solgt eksklusivt via AT&T og havde kun 2G. 3G havde Apple, i modsætning til de fleste konkurrenter, valgt ikke at understøtte og LTE fandtes vel ikke engang dengang.

Lukningen vil næppe berøre ret mange bruge af den 10 år gamle iPhone, og i så fald kan de altid skifte til et andet selskab, der holder fast i 2G.

I Danmark findes der stadig 2G-tjeneste i både TDC's netværk og i Telenors og Telias sammenlagte netværk. Den sidste af de store danske teleselskaber med eget netværk, 3, har aldrig haft 2G. Hvis man som 3-bruger ryger på 2G-nettet, er det Telias netværk der benyttes.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.