Teknologi understøtter frivilligt arbejde i udlandet

Herhjemme er vi forskånet for selv at opleve mange af de kriser, der rammer befolkningerne rundt omkring i verden. Men der findes faktisk rigtig mange danskere, som gerne selv vil være med til at løse nogle af verdens udfordringer. De vælger selv at tage ud for at hjælpe til. De melder sig til frivilligt arbejde i udlandet, og tøver ikke med at rejse til fjerne egne som Myanmar, Kenya, Jordan eller El Salvador, når der er behov for hjælp.
Danske organisationer som bl.a. Global Contact er med til at gøre det muligt for danskere at yde en indsats med frivilligt arbejde i udlandet. For danskerne har en tradition for at hjælpe, når andre er dårligere stillet eller har akut behov for det. Der findes lignende organisationer i hele verden. I USA er det for eksempel også set som god livserfaring at tage ud til verdens brændpunkter for at gøre en forskel med det amerikanske Fredskorps.
Hvis man ikke lige har mulighed for selv at drage til udlandet for at udføre hjælpearbejde, så kan man vælge at støtte denne type arbejde digitalt. Herhjemme kan man for eksempel købe et mobilabonnement, hvor en del af overskuddet hos udbyderen går til at støtte frivilligt arbejde i udlandet. Firmaet hedder GreenSpeak, og her kan man vælge imellem nogle helt almindelige mobilabonnementer, præcis som hos andre teleselskaber.
Man kan selvfølgelig også støtte velgørenhedsarbejde i hele verden på andre måder. Der findes mange digitale muligheder for at støtte. For eksempel med app’en Share the meal fra FNs World Food Programme, som gør det muligt at ”dele” sine måltider med sultende børn ude i verden. Man installerer simpelthen app’en, og så kan man med et enkelt klik, der koster 3 kroner sikre, at et sultent barn får mad en hel dag. Man kan også vælge at donere mad i en uge, en måned, tre måneder eller et helt år. Pengene dækker alle omkostninger forbundet med at give børnene mad, og beløbene er så små, at mange vil kunne finde de ekstra penge i budgettet.
Så hvad venter du på?