Synaptics, der blandt andet leverer touch-sensoren til iPhonens skærme, har netop præsenteret en ny biometrisk multifaktorplatform. Med den kan man benytte både fingeraftryk og ansigtsgenkendelse til at låse en enhed op med. På den måde kan man anvende den metode, man finder mest bekvem. Det kunne eksempelvis være at ansigtgenkendelsen blev brugt, hvis man havde handsker på. Der er også indbygget mulighed for at kræve at begge dele skal anvendes, det vil sige at man eksempelvis skal godkende en betaling ved at benytte både ens fingeraftryk og ansigtgenkendelsen på samme tid. Det øger sikkerheden markant.

Den nye platform indeholder desuden en forbedret kunstig intelligens der er bedre til at skelne mellem en rigtig finger og en falsk. Det samme gælder for ansigtsgenkendelsen, hvor blink med øjnene og hovedbevægelser benyttes til at skelne fra et fotografi.

I øjeblikket er fokus på fingeraftryk og ansigtsgenkendelse, men Synaptics oplyser at fremtidige versioner vil inkludere yderligere biometriske faktorer.

Apples Touch ID er baseret på Apples egen teknologi, som Apple fik via købet af firmaet AuthenTec for noge år siden, men Synaptics nye teknologi er alligevel interessant fordi den viser i hvilken vej udviklingen går. Det forventes derfor at Apple arbejder på noget lignende.

I den næste generation iPhone er der rygter om at Apple helt vil droppe hjem-knappen. Her kunne ansigtsgenkendelse være en oplagt mulighed for at øge sikkerheden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.