Den danske telegigant TDC meddeler at de fusionerer med Modern Times Group (MTG). MTG er gennem datterselskabet Viasat den største udbyder af både gratis- og betalings-tv i Skandinavien og de baltiske lande og står blandet andet bag TV3 og streamingtjenesten Viaplay. MTG TV i 22 lande med et samlet seergrundlag på omkring 80 millioner.

Fusionen sker for at TDC kan få mere indhold der kan fastholde kunderne, der er begyndt at sive fra selskabet de seneste år. Hvad handlen kommer til at betyde for de kunder der idag ikke benytter TDC som teleselskab, men bruger Viasats tjeneste melder historien ikke meget om.

Den nye fusionerede mediegigant har samlet tre millioner tv-abonnenter i Norden.

TDC har betalt omkring 15 milliarder kroner for MTG og købet finansieres primært ved udstedelse af nye aktier foruden en mindre kontantbetaling på 2,5 milliarder kroner.

Gennemførsel af aftalen kræver blandt andet aktionærerne i de to selskaber godkender fusionen ligesom konkurrencemyndighederne i de relevante lande skal sige god for handlen. Fusionen forventes gennemført i anden halvdel af 2018.

Opdatering 12/2: MTG oplyser at TDC's bestyrelse har trukket den ellers underskrevne fusionsaftale tilbage. Det sker efter TDC har modtaget købstilbud fra en gruppe af investorer, der ikke er interesseret i MTG.