Det er sjældent vi får pålidelige data om markedsandelen af de forskellige telefoner i Danmark. Så meget desto mere interessant er det at Danmarks største teleselskab, TDC, nu afslører tal fra deres netværk.

Det er TDC Erhverv, der har indsamlet oplysningerne, men de dækker altså hele TDC's netværk - både erhvervskunder og privatkunder. Om det også dækker TDC's lavprisselskaber er lidt mere uklart. Men da de jo alle anvender TDC's netværk, må man antage at de er med i tallene også.

iPhonen i særklasse

At iPhonen er Danmarks i særklasse mest populære mobiltelefon kan næppe overraske ret mange. Apples iPhones går som varmt brød. iPhone 6S har siden lanceringen i oktober 2015 været den mest solgte telefon i Danmark hver eneste måned. I august var de fire mest solgte mobiltelefoner hos Telenor iPhone 6s, iPhone 5s, iPhone SE og iPhone 6. Dette er en imponerende bedrift når man tænker på at folk ofte holder igen med køb af ny iPhone op til lanceringen af den nye.

TDC: 3 ud af 4 bruger iPhone

Tilbage til tallene fra TDC. Kigger man på de smartphones der er koblet op til TDC's netværk er tre ud af fire en iPhone. 75% af alle de smartphones der bruges af TDC's kunder er med andre ord en iPhone. Samsung er nummer to og Huawei nummer tre. Men Samsung, Huawei og alle de andre må altså nøjes med at deles om 25% af markedet. Det er ganske imponerende. Kigger på samtlige telefoner i TDC's netværk, det vil sige inkluderer ikke-smartphones, står der iPhone på halvdelen. Da TDC har over 3 millioner mobilkunder, er der altså alene hos TDC 1,5 millioner iPhones blandt kunderne.

Det er endda sådan at TDC normalt ikke er kendt for at være det selskab der har den største andel af iPhone-brugere. TDC var det sidste af de store teleselskaber, der begyndte at sælge iPhones, og i mine egne undersøgelser blandt læserne her på siden er TDC ofte det selskab som færrest iPhone-brugere vælger. Hvorvidt de andre teleselskaber har en større eller mindre andel af iPhone i deres respektive netværk, er dog ikke til at sige.

Antager vi at andelen i de andre teleselskaber er identisk med den vi finder hos TDC - der sidder på godt en tredjedel af markedet - betyder det at der er omkring 4,5 millioner iPhones aktivt i brug i Danmark lige nu.

Opdatering: Teleselskabet 3 oplyser til onx.dk at 65% af deres kunder har iPhones

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.