Forbrugerbladet Tænk har testet tablets og kårer iPad 2 til suveræn testvinder. Begrundelsen er god samlekvalitet, en af de bedste skærme, lav vægt og solid ydelse. Noget som ingen af konkurrenterne kommer i nærheden af at kunne matche.

Tænk: De fleste almindelige hjemmesider benytter Flash

Tænks største anke er den manglende Flash-understøttelse. Man skal dog bemærke, at Tænk påstår, at de "fleste almindelige hjemmesider" benytter Flash. Det er ganske enkelt forkert. Langt de fleste almindelige hjemmesider benytter ikke Flash. Brugen af Flash generelt er faldende, og de fleste seriøse hjemmesider sørger for, at servere indholdet på anden vis. Adobe har da også opgivet den mobile udgave af Flash. Det er et emne, der har været debateret til hudløshed både her på iPadguide og iPhoneguide, så vi vil ikke gå yderligere i detaljer med det her, blot konstatere, at hvis manglende Flash er iPadens eneste problem, så ser det helt fornuftigt ud.

iPad-konkurrenterne skuffer

Tænk har selvfølgelig også kigget på iPadens konkurrenter. Tænk fremhæver, at man på Android kan udføre stort set alle de opgaver, man er vant til at udføre på en almindelig computer - noget iPaden åbenbart ikke kan. Android kan altså alt - i hvert fald på papiret. I praksis er er Tænks testansvarlige dog skuffet over at de tekniske specifikationer ikke giver dem mere saft og kraft, skriver Politiken. Forklaringen skal ses i, at Apple har kontrol med hele processen fra hardware til software, og derfor kan levere en meget mere strømlinet brugeroplevelse.

Tænk har testet hele 44 forskellige tablets. Testen bliver endda løbende opdateret, når der kommer nye på markedet. Man kan læse helt testen hos Tænk, men skal være opmærksom på, at det koster penge at få adgang.

Scroll ned for at se kommentarer