Apple har nu som lovet gjort programmeringssproget Swift open source under Apache 2.0 licensen. Samtidig har Apple oprettet en hjemmeside til projektet på swift.org. Da Swift nu er blevet åbnet betyder det, at alle i princippet kan være med til at forbedre det med ny funktionalitet samt være med til at rette fejl.

Ifølge Apple er Swift moderne, hurtigt og kraftfuldt samt ikke mindst designet med sikkerhed for øje. Det er baseret på årtiers erfaring, men opdateret med den nyeste viden og de nyeste krav. Swift udmærker sig ved en renere kode der er nemmere umiddelbart at forstå samt ved at være mindre modtagelig over for fejl.

Swift blev annonceret på WWDC i 2014 sammen med iOS 8 og OS X Yosemite, og er et af de hurtigst voksende programmeringssprog i verden. Tidligere var programmeringssproget Objective-C Apples foretrukne i deres udviklerværktøjer, mens hovedfokus nu er på Swift, der på mange områder er et bedre og mere moderne sprog.

Projektet styres at en hold udviklere, der tager de strategiske beslutninger sammen med community'et, mens et hold af kode-ejere styrer hver deres lille område på daglig basis.

I forbindelse med at Swift er gået Open Sorce, er der også blevet frigivet en portering til Linux.

Scroll ned for at se kommentarer