Nu er det tid til at smide musen i skraldespanden. For med LEAP er det muligt at styre sin Mac ved hjælp af håndbevægelser. I princippet fungerer det på samme måde som på en touchskærm, bare med den forskel, at man ikke behøver røre skærmen. I stedet er det videokameraer, der opfanger ens bevægelse og omsætter dem til noget computeren kan reagere på.

I stedet for at komme med alt for mange beskrivelser af mulighederne, vil vi henvise til videoen øverst, der vist kommer meget godt rundt.

LEAP er en lille hardwareboks, på størrelse med et sæt spillekort, som man placerer foran ens computer og umiddelbart ser det ud til at det fungerer ret upåklageligt. Teknologien minder meget om Microsofts Kinect, som kan bruges sammen med Xbox 360 og Windows-maskiner.

Apple er ifølge rygterne også igang med at udvikle en lignende løsning, som blandt andet forventes inkluderet i et kommende Apple-fjernsyn. Apple har flere patenter vedrørede dette.

Prisen på LEAP ligger på $70 plus forsendelse og forventes frigivet i slutningen af året. Allerede nu kan man dog forudbestille et eksemplar på leapmotion.com

Hvad siger læserne, er det den vej tingene vil gå, eller er det mere en gimmick end egentligt brugbart?

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.