En forskergruppe fra Mobile Life Research Centre ved Stockholm Universitet har undersøgt hvad folk bruger deres Apple Watch til. De har brugt 12 forsøgspersoner med en gennemsnitsalder på 30 år. Forsøgspersonerne har fået monteret tre kameraer på kroppen, som filmer brugen af Apple Watch. Efterfølgende har forskerne så kigget filmene igennem, og noteret hvad og hvor længe, folk har brugt uret.

Antallet af interaktioner med uret hos de 12 personer svinger mellem 1,5 gange og 8,6 gange i timen, med et gennemsnit på 5,4 gange i timen. Hver interaktion varer i gennemsnit 6,9 sekunder. Til sammenligning varer hver interaktion med en smartphone i gennemsnit 38 sekunder. Folk bruger Altså deres Apple Watch i kortere tid hver gang det bruges sammenlignet med en iPhone. Det er forventeligt, når man tænker på, at mange interaktioner med Apple Watch bare vil være at tjekke klokken.

Netop det at tjekke klokken står for 50% af alle interaktioner. Herefter kommer notifikationer med 17%, og stopur til træning med 6%. Meget bemærkelsesværdigt ligger brugen af Beskeder, Mail og Telefon helt i bund med 1% eller der under. Det er ret overraskende, at folk primært bruger et smartur til noget så gammeldags som at tjekke klokken.

Kigger man i stedet på den samlede tid der bruges på de forskellige ting, ændrer billedet sig en smule. Det at tjekke klokken falder til 20% (det tager jo ikke lang tid), mens brugen af Maps og Beskeder scorer højere. Folk bruger godt nok ikke Maps ret meget, men når de gør, bruger de den i lang tid.

Undersøgelsen lider af en stor fejl

Det er vigtige data, omend den undersøgte gruppe er ret lille. Derudover lider undersøgelsen af af være foretaget i Sverige, hvor der eksempelvis ikke er adgang til Apple Pay - en af de funktioner Apple selv fremhæver som væsentlige. Det største problem er dog, at folk har fået udleveret et Apple Watch. De er med andre ord ikke nødvendigvis blandt de folk, der selv mener at de har behov for uret, og har indrettet resten af deres hjem og hverdag efter det. Havde man studeret en gruppe af folk, der selv havde anskaffet uret fordi de mente at have behovet, ville man nok komme frem til radikalt anderledes resultater. Derfor siger undersøgelsen i virkeligheden ikke ret meget. Jeg kender folk der har en iPad liggende i skuffen, og aldrig bruger den. Jeg kender også folk der bruger den 10 timer i døgnet. Hvilken af disse personer er mest interessant som studieobjekt?

Apple har helt sikkert indsamlet mange flere informationer om folks brug. Information der skal bruges til at gøre næste udgave af uret såvel som watchOS endnu bedre. Undersøgelsens mangler til trods, tyder noget i hvert fald på, at Apple Watch ikke er iPhonens forlængede arm i forhold til at tale i telefon eller oprette mails og beskeder.

Hvad med jer garvede læsere, hvad bruger i jeres Apple Watch til?

Scroll ned for at se kommentarer