Tre til fire tusinde arbejdere på Foxconns iPhhone 5-samlefabrik i Kina er begyndt at strejke, skriver China Labor Watch. Årsagen til strejken er forøgede krav til kvaliteten af de leverede iPhones.

Kravet om højere kvalitet har betydet, at mange af de producerede iPhones ikke levede op til standarden, hvilket har lagt en stort pres på arbejderne på fabrikken, der skal arbejde hårdere for at levere det samme antal iPhones. Arbejderne klager især over, at de mangler vejledning og bedre værktøjer.

Apple har været utilfreds med finishen på de leverede iPhones, der i flere tilfælde har haft ridser samt andre større eller mindre mærker. Derfor er kravet til den leverede kvalitet blevet sat i vejret, og det har ført til spændinger mellem produktionen og kvalitetskontrollen. Derudover har Foxconn inddraget ferie for arbejderne, for at få indhentet det tabte.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.