Efter opdateringen til iOS 4.2 kan der ikke længere trækkes så meget strøm fra iPadens dock-connector som tidligere. Tidligere kunne der trækkes 100mA, nu kan der kun trækkes 20 mA. Det betyder selvfølgelig, at 3. parts udstyr ikke kan dræne nær så voldsomt på iPadens batteri som tidligere. Tilslutter man en enhed der bruger for meget strøm, bliver man mødt af en advarsel om, at enheden kræver for meget strøm.

Det betyder også, at en del ag det ekstraudstyr man har kunnet tilslutte via Apples iPad Camera Connection Kit, ikke længere virker. Det gælder blandet andet visse USB-tastaturer og USB FLASH-drives. Nu har ideen jo heller aldrig været, at disse enheder skulle understøttes af et kamerakit, så det har været ren bonus, at de rent faktisk var understøttet. Om Apple netop har sænket strømudtrækket for at blokere for dette uautoriserede 3. partsudstyr ikke til at sige, selvom nogle spekulerer i det. Der kan dog lige så vel være tale om en fejl.

Den nye strømbegrænsning burde ikke betyde noget for overførslen af billeder fra et tilsluttet kamera, da det jo har sin egen strømforsyning.